Dél-Korea legnagyobb autógyára, a Hyundai is beszáll az elektromosautó gyártásba, és tervei szerint 2012-ben megkezdi a termelést.

A Hyundai is beszáll az elektromosautó gyártásba

Dél-Korea legnagyobb autógyára, a Hyundai is beszáll az elektromosautó gyártásba, és tervei szerint 2012-ben megkezdi a termelést.

A világ ötödik legnagyobb autógyártójának szóvivője szerint kis lépésekben akarnak haladni, mert sem Dél-Koreában, sem sok más országban nincs meg a megfelelő infrastruktúra az elektromos járművek kiszolgálására.
Először csak 2.500 autót terveznek gyártani 2012-től, de a BlueOn névre hallgató autót már az idén kipróbálhatják a szöuli kormány tagjai. Azt egyelőre még nem közölték, hogy mely piacokon értékesítik az autót, és mennyibe fog kerülni. A Hyundai BlueOn 140 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel óránként maximum 130 kilométeres sebességgel. Az akkumulátor teljesítménye 16,4 kilowatt óránként. A Hyundai európai gyártóbázisa Csehországban,  a csoporthoz tartozó Kia cégnek Szlovákiában van.

Ajánlott tartalom

Az elektromos autózás jelenti a jövőt

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja a kínai NIO vállalat meghívására Huj Csanggal (Hui Zhang), a NIO Europe elnökhelyettesével egyeztetett, valamint látogatást tett a társaság Bajorországban lévő NIO Global Design Centerében - tájékoztatott keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).