A jövő otthona

A Zerohouse a jövő otthona. Hogy tetszik a látvány?

Az otthon 100 %-osan automatikus, maga generálja saját villamos energia ellátását a nagy hatásfokú napelemek segítségével. Miután teljesen feltöltődött napenergiával, a ház villamos hálózata képes egy teljes héten keresztül hatékonyan működni, egyetlen napsugár nélkül.
A jövő háza központi laptophoz csatlakoztatott szenzorok segítségével képes kiszolgálni igényeinket.

A ZeroHouse egy 2700 gallonos tartályba gyűjti a vizet, mely a gravitáció által eljut az otthon más részeire is, így nincs szükség elektromos szivattyúra. A szerves hulladék egy emésztőgödörbe vándorol, mely a ház alatt található – így lesz belőle komposzt, amelyet csak kétszer kell kiüríteni évente.

A Zerohouse tervezői nem csak a fenntarthatóságra, de a kényelemre is törekedtek. Minden házban van egy nappali, egy konyha, egy teljes fürdőszoba, két hálószoba, valamint beépített bútorok, szuper tárolási lehetőségekkel. Az állítható LED világítást a falba, illetve a mennyezetbe építették be. Érdekesség, hogy élettartama 100.000 óra – nonstop használat mellett.

Amennyiben még többet szeretnél megtudni a nyertes koncepcióról, kattints a Zerohouse weboldalára: http://www.zerohouse.net/

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.