A jövő városi biciklije

A kerékagy és küllők nélküli kerekes járművek nem számítanak újdonságnak. A koncepció már több mint tíz éve ismert, de eddig még nem gyártottak széles körben terjesztett szériákat.

A Lunartic szíjmeghajtású, kerékagy és küllő nélküli modelljével valószínűleg sikerült legyőzni a korábbi modellek nehézségeit. Több régi technológiát is integráltak, és a felhasználók számára is könnyebbé tették hajtását. Nemcsak emiatt, hanem a trendi kinézete miatt is a vásárlók kedvence lehet. A modellt Luke Douglasland tervezte, a Loughborough Design School hallgatója. A szíjmeghajtás nem az egyetlen újítás a szerkezeten. A hátsó kerék küllőket és kerékagyat nélkülöző megoldása szintén említésre méltó. Tervezője nemcsak egy nagy teljesítményű kerekes járművet, hanem kényelmes közlekedési eszközt szeretett volna tervezni. Az alacsonyabb első, és a magasabb hátsókerék nagyobb stabilitást kölcsönöz a biciklinek, és az irányítást is megkönnyíti.
Ha a tömeggyártás megvalósul, valószínűleg hamar forradalmasíthatja a biciklis szokásokat. Tervezője, Luke Douglasland szerint azonban – aki a modellt egy vizsgafeladatként tervezte- még sok kidolgoznivaló van a biciklin, mielőtt valóban bekerülne a köztudatba. Szerinte még jó néhány hónapot, akár egy évet is várni kell arra, hogy az innovatív járművet árulni lehessen. 


 

 


Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.