A jövő zöld járművei

A jövő zöld járművei versenyeznek hétvégén Győrben! Egyedi készítésű és szériajárműből átalakított, nem fosszilis üzemanyaggal működő közlekedési eszközökkel lehet majd elindulni az 5. Széchenyi Futamon, április utolsó hétvégéjén.

A különleges verseny ötlete a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóitól származik – idézte fel a kezdeteket Petis László, a program főszervezője.

A jelentkezők meghatározott kategóriákban indulhatnak, a saját építésű vagy átépített járműveket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia és sűrített levegő. Az idei futamra rekord számú nevezés érkezett, mintegy 60 versenygép áll rajthoz.

Az eseményt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium is támogatja.

A látványos futamok mellett a felnőtteket sörsátor, a kisebbeket aszfaltrajzolási lehetőség várja, továbbá három koncert is színesíti majd a kínálatot. Bővebb információt a www. Szechenyifutam.hu oldalon találhatnak.

[media id=45 width=600 height=420]

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.