A jövő zöld járművei

A jövő zöld járművei versenyeznek hétvégén Győrben! Egyedi készítésű és szériajárműből átalakított, nem fosszilis üzemanyaggal működő közlekedési eszközökkel lehet majd elindulni az 5. Széchenyi Futamon, április utolsó hétvégéjén.

A különleges verseny ötlete a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóitól származik – idézte fel a kezdeteket Petis László, a program főszervezője.

A jelentkezők meghatározott kategóriákban indulhatnak, a saját építésű vagy átépített járműveket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia és sűrített levegő. Az idei futamra rekord számú nevezés érkezett, mintegy 60 versenygép áll rajthoz.

Az eseményt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium is támogatja.

A látványos futamok mellett a felnőtteket sörsátor, a kisebbeket aszfaltrajzolási lehetőség várja, továbbá három koncert is színesíti majd a kínálatot. Bővebb információt a www. Szechenyifutam.hu oldalon találhatnak.

[media id=45 width=600 height=420]

Ajánlott tartalom

AM: megvalósult a Pannon homoki élőhelyek ökológiai állapotának javítása

Az elmúlt európai uniós ciklusban leginkább a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásából országszerte 40 milliárd forint keretösszeggel, több mint 90 beruházással, mintegy 100 ezer hektár területen valósítottak meg élőhely-rekonstrukciós feladatokat a hazai nemzeti park igazgatóságok - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős államtitkára kedden, Tápióbicskén.