A készenléti állapotban hagyott készülékekkel energiát és pénzt dobunk ki az ablakon

A környezettudatosan élőknek már a standby, azaz készenléti üzzemmódban hagyott készülékek energiafogyasztása miatt sem kell aggódniuk.

Piacra kerülat az Energenie névre keresztelt roppant praktikus készülék, ami automatikusan kikapcsolja a készenléti állapotban lévő háztartási eszközöket így kímélve pénztárcánkat.
Ez az eszköz elég okos ahhoz, hogy felismerje, ha a gépek készenléti állapotba kerülnek és ekkor automatikusan lekapcsolja a hálózati energiról.

A készülékeket bármikor, egy gombnyomással visszakapcsolhatjuk a hálózatra. Kiválóan alkalmazható televíziók, DVD lejátszók vagy Xboxok, energiafogyasztásának csökkentéséhez.
Az Energenie több mint egy készüléknél alkalmazható egy időben, mindaddig amíg nem haladja meg a 13 Amper áramerősségű terhelést.

Ajánlott tartalom

A horvát parlament további intézkedéseket hozott a megélhetési költségek enyhítésére

A horvát parlament pénteken további intézkedéseket hozott a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére, meghosszabbította a gáz és egyes energiatermékek áfájának csökkentését és eltörölte a nyugdíjasok egészségbiztosítási többletjárulékát - közölte a horvát közszolgálati televízió.

Nincs hozzászólás

  1. Csak az a baj,hogy ezeket nálunk nem kapni… vagy tudjátok hol lehet megvenni?

  2. Jó kis kütyü, de magyar oldalon még nem találtam. Annyit hallottam mostanában ezt a készenléti áramfogyasztásos dolgot, hogy esténként megyek és lekapcsolgatom az elosztókat:) Egyébként sötétben zavart a fényük.

  3. Ilyet még én sem találtam, de a sima kapcsolós elosztókhoz képest már van egy nálunk is forgalmazott eszköz: Ugyanazon elven müködik mint az emlitett elosztó, de ezeket már távirányitóval lehet áramtalanitani, még egy lépéssel közelebb kerültünk a kényelemhez, mig ugyanazt a végeredményt produkálja mint egy mindenki által ismert kapcsolós elosztó a kikapcsolás után (csak az elosztóban folyik áram, de a használati eszközökhöz már nem juttatja el).

    Több hypermarketben találkoztam már ezzel.