A kiadott építési engedélyek száma nőtt, a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban augusztusban

Augusztusban a kiadott építési engedélyek száma nőtt, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.

Augusztusban az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek száma szezonális kiigazítással és évesítve 6,9 százalékkal 1,543 millióra, tízhavi csúcsra emelkedett a júliusi 1,443 millióról, elemzők előzetesen 1,443 milliós augusztusi adatra számítottak. A megkezdett lakóingatlan-építések száma szezonális kiigazítással és évesítve augusztusban az előző havihoz képest 11,3 százalékkal 1,283 millióra, 2020 júniusa óta a legalacsonyabbra csökkent. Az elemzők 1,440 milliós évesített számot vártak augusztusra a júliusi 1,447 millió után.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.