A klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet egy új dokumentumfilm-sorozat

A klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet Wild Edens (Édenek a vadonban) című dokumentumfilm-sorozat, amelynek első epizódját világszerte nyáron tűzi műsorára a National Geographic tévécsatorna.

A National Geographic és a Roszatom együttműködésével megvalósuló sorozat első részét, amely az Altaj-hegység, a Kamcsatka-félsziget és az Északi-sarkkörön túli területek különleges növény- és állatvilágába enged betekintést, a héten mutatták be a Fekete-tenger partján, Szocsiban megrendezett Atomexpón. Ellen Windemuth, a dokumentumfilmet gyártó Off the Fence független produkciós iroda vezetője a bemutatón kiemelte, hogy az orosz partnerek segítségével a filmesek egészen egyedülálló felvételeket készíthettek ezekről a “varázslatos vidékekről”, amelyeket ugyancsak fenyeget a klímaváltozás. Az egyórás dokumentumfilm felvételei egy évig tartottak. A sorozat első epizódját nyáron láthatják a National Geographic csatorna nézői Afrikában, Ázsiában, Latin Amerikában, Közel-Keleten és Európában.

A Roszatom kezdeményezésére születő dokumentumfilm-sorozat a világ paradicsomi, érintetlen régióit, a térségek vad faunáját és flóráját mutatja be, amelyek különösen érzékenyek az éghajlatváltozás hatásaira. A projekt fő célja, hogy figyelmeztessen az éghajlatváltozás következményeire, a tiszta energiára való áttérés globális jelentőségére – ismertette a projekt honlapja. A szocsi bemutatón Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója is hangsúlyozta: a vállalat a különleges projekt támogatásával a globális felmelegedés és a széndioxid-kibocsátás növekedésének káros hatásaira akarja ráirányítani a figyelmet.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.