A konnektor is segít az energiatakarékosságban?

Ez a konnektor egészen biztosan, hiszen hogyha a hozzá kapcsolt elektromos eszköz éppen nincs használatban, automatikusan lecsatlakoztatja azt.

Kevesen tudják, hogy akkor is történik energiaáramlás, amikor egy-egy készülék nincs is bekapcsolva, viszont be van dugva a konnektorba. Sőt akkor is energia használódik fel, amikor például a laptopunk vagy telefonunk befejezte a töltést, és mondjuk az áramkörben marad éjszakára vagy elfelejtjük kihúzni a töltőt. Ez azt jelenti, hogy akkor is pazarolódik az áram, hogyha tulajdonképpen nem is használjuk a készüléket. Na de kinek van ideje azt lesni, hogy mikor töltődött fel teljesen a mobilja, hogy aztán azt gyorsan kihúzza a konnektorból? Koreai tervezők ezt a problémát igyekeztek orvosolni a PumPing Tap nevezetű találmánnyal. A dizájnerek – név szerint Seong Soyeon, Park Jihye, Kim Seonmi, Lee Yeontaek és Lee Jeongjae – egy olyan csatlakozót alkottak meg, amely egy rugós mechanizmussal rendelkezik. Ennek segítségével, amikor lekapcsoljuk az adott elektromos használati tárgyat, egy fénygyűrű gyullad fel a dugó körül. Ha 10 perc múlva sem távolítjuk el a csatlakoztatót a konnektorból, akkor a rugó egyszerűen kilöki azt belőle, mint ahogy a kenyérpirítóból kiugranak a kész pirítós szeletek. Ezzel az ügyes kis eszközzel megakadályozhatjuk, hogy feleslegesen fogyasszuk az áramot, és energiatakarékosabbá tehetjük otthonunkat.

pumping

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.

Nincs hozzászólás

  1. Nagyszerű találmány. Meg lehet vásárolni Magyarországon?

  2. Újabb fölösleges termék, újabb milliárdos üzlet valakinek, újabb gyárak valamely 3. világbeli országban, újabb környezetszennyezés, újabb rabszolga és/vagy gyerekmunka… Én nem várok 10 percet, inkább kihúzom a konnektorból az eszközt!

  3. Magyarorszagon is kellene gyartani es eladni a hazai piacon!