A laptophasználók 40 százaléka táblapécére cserélné számítógépét

A laptophasználók 40 százaléka az iPadhoz hasonló érintőképernyős táblagépre cserélné számítógépét – derül ki egy friss felmérésből.

Kelkoo online termék-összehasonlító oldal 950 embert kérdezett meg, hogy megvennék-e az Apple táblagépét. A válaszolók közel harmada iPadre cserélné jelenlegi számítógépét, míg 40 százalék készül arra, hogy a hagyományos laptopját valamilyen – az Apple gépéhez hasonló – érintőképernyős gépre cseréli.

A megkérdezettek körében az Apple kedvelt márkának számított. A válaszolók 34 százaléka szerint az amerikai vállalat termékei innovatívak, 27 százalék szerint a számítógéppiacon az Apple rendelkezik a legjobb minőségű termékekkel. A felmérésben résztvevők negyedének a termékek egyszerű használata volt vonzó, 15 százalék pedig a márkát találta nagyszerűnek – olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.
Ennek ellenére a megkérdezettek ötöde mondta hogy a vásárlással megvárja a iPadek második generációját, 32 százalék pedig úgy érzi, hogy jelenleg még nincs szüksége táblagépre.

Ajánlott tartalom

A nyomtatás energiakibocsátásának felét meg lehetne spórolni tintasugaras nyomtatókkal

Ha 2025-ig az összes irodai lézernyomtatót kiváltanák tintasugaras nyomtatóra, akkor a jelenlegi szint 52 százalékára lehetne csökkenteni az energiakibocsátást, ez 1300 millió kilogramm szén-dioxidot takarítana meg, ami több mint 280 ezer autó forgalomból való kivonásával lenne egyenértékű - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból.