A laptophasználók 40 százaléka táblapécére cserélné számítógépét

A laptophasználók 40 százaléka az iPadhoz hasonló érintőképernyős táblagépre cserélné számítógépét – derül ki egy friss felmérésből.

Kelkoo online termék-összehasonlító oldal 950 embert kérdezett meg, hogy megvennék-e az Apple táblagépét. A válaszolók közel harmada iPadre cserélné jelenlegi számítógépét, míg 40 százalék készül arra, hogy a hagyományos laptopját valamilyen – az Apple gépéhez hasonló – érintőképernyős gépre cseréli.

A megkérdezettek körében az Apple kedvelt márkának számított. A válaszolók 34 százaléka szerint az amerikai vállalat termékei innovatívak, 27 százalék szerint a számítógéppiacon az Apple rendelkezik a legjobb minőségű termékekkel. A felmérésben résztvevők negyedének a termékek egyszerű használata volt vonzó, 15 százalék pedig a márkát találta nagyszerűnek – olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.
Ennek ellenére a megkérdezettek ötöde mondta hogy a vásárlással megvárja a iPadek második generációját, 32 százalék pedig úgy érzi, hogy jelenleg még nincs szüksége táblagépre.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.