A LED-es ipari világítás 3 legnagyobb előnye

A nem megfelelően kivitelezett ipari világítás számos probléma forrása lehet: negatívan befolyásolhatja a komissiózási időt, a minőségellenőrzési folyamatokat, a biztonságos munkavégzést, sőt még a munkavállalók egészségi állapotát is. Ha minőségi LED fényforrásokat alkalmazunk, már az első használatot követően érezhetők a pozitív hatásai: cikkünkben összeszedtük a használatából fakadó 3 legnagyobb előnyt.

Biztonság

Amikor egy ipari munkakörnyezetben nem látunk megfelelően a rossz fényviszonyok miatt, az jelentősen növeli a munkagépekkel/munkavállalókkal kapcsolatos balesetek kockázatát. Jól megválasztott LED-es világítással mindezek megelőzhetők azáltal, hogy elegendő fényt biztosítunk az egyes munkaállomásokra. Az ipari LED fények ráadásul kevés árnyékot vetnek, és sokkal nagyobb élettartammal rendelkeznek, mint a régebbi típusú csarnokmegvilágítási megoldások. Emellett érdemes elgondolkozni a specifikus munkahelyi fényforrások korszerűsítésén is, mint a biztonsági- és vészvilágítások.

Energiamegtakarítás

A LED technológiás ipari LED világítás másik előnye, hogy roppant energiahatékony. Összehasonlításképp: a hagyományos HID (High Intensity Discharge) csarnokvilágító fényforrások teljesítménye általában 175 és 1000 Watt között szokott mozogni, míg a LED-es változatoknál ez az érték 95-500 Watt. Vagyis utóbbira való átállással egy cég vagy vállalkozás szinte azonnal 40-60%-os energiamegtakarítást érhet el, amellyel rengeteg pénzt tud spórolni. Tipp: a Kujbus Elektro webáruház kínálatában több mint 50 ezer villanyszerelési kellék közül válogathatunk a kábelrögzítőktől kezdve a különböző fényforrásokig kiváló ár-érték arányban, szupergyors kiszállítással.

Termelékenység növelése

A megfelelő ipari LED világítás kialakításával nagymértékben növelhető a termelékenység: javulhat az összeszerelési pontosság, valamint felgyorsíthatja a műveleteket. Ez főként annak köszönhető, hogy a fényük irányítható, vagyis az nem szóródik szét a helyiségben, a használatukkal így valóban azt a térrészt világíthatjuk meg, amelyiket szükséges. Ha hidegfehér LED-es fényforrásokat választunk, azzal ráadásul az általános látási viszonyok optimalizálása mellett növelhetjük az ott dolgozók éberségét is – ennek az árnyalatnak ugyanis aktivizáló hatása van a szervezetünkre.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések

Kerítésre szerelt napelemekkel válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések.