A legzöldebb mosógép

A Drumi egy olyan okos mosógép, mely nem használ sok vizet és nem igényel áramot a mosás során. De akkor mégis, hogyan működik?

Kezdjük talán a legfontosabb előnyeivel: pénzt, vizet és időt spórolunk vele. Jól hangzik, nem?

A gyártó szeretett volna egy olyan mosógépet megalkotni, ami környezetkímélő és mindig kéznél van. Egy mosás alkalmával átlagosan 50 liter vizet és 500 watt energiát használ fel egy mosógép. Sokszor van, hogy meg sem töltjük a ruhákkal teljesen, de már indítjuk is a szokásos programot, így rengeteg erőforrást elhasználunk. Erre lehet jó megoldás a Drumi, mely a tudatos és takarékos mosás úttörője.

Valamelyest visszanyúltak az alapokhoz: mivel a kis masina nem igényel áramot, ezért lábbal kell hajtani. Nagy és nehéz ruhadarabokat, ágytakarókat és téli ruhákat nem tudunk vele mosni, de nem is erre való ez a fajta mosógép.

Főleg kis terhelésű mosásra tervezték, a mosógépnek 5 perc is elég, hogy a benne levő ruhákat tisztára varázsolja, mindezt nagyon kevés víz használatával. Kis méretének köszönhetően bárhová elfér (50 x 45 x 50 cm), rakhatjuk akár egy komód tetejére, vagy az asztal alá is, könnyű súlya miatt (9 kg) pedig magunkkal vihetjük nyaralásokra, kempingezésekre, lakókocsis túrákra is.

A maximum súly, amit elbír, 2,3 kg körül mozog, tehát nem sok minden fér bele – ez körülbelül 1 darab farmernek vagy 6 darab pólónak felel meg. Egyértelmű, hogy a hagyományos mosógépet teljes körűen nem helyettesítheti, de kényelmes megoldás lehet azoknak, akik egyedülállóak, akik keveset mosnak, ahol gyermek van a családban – és sokszor S.O.S kellenek a tiszta ruhák és pelenkák -, de akkor is kiváló, ha csak a szerencsehozó ingünket szeretnénk kimosni a másnapi interjúra.

Hogyan működik?

Nagyon egyszerűen! Beletesszük a szennyes ruhákat a dobba, hozzáadunk egy kevés vizet és szintén egy kevés mosószert, majd nincs más dolgunk, csak egy kicsit pedálozni.

drumii

A lábmeghajtású mosógép már előrendelhető a honlapról, de a kézbesítések csak 2016 őszére várhatóak.

forrás: ecolife.blog.hu

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.