A Leier tisztítóaknát ajándékoz Veszprém városának

Veszprém város csatornázási projektjének befejezésével egy időben készült el a 100 000. Leier tisztítóakna, melynek ünnepélyes átadására a 2010. október 14-én megrendezett sajtótájékoztatón került sor. Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője adta át az ajándék szennyvíz-tisztítóaknát, melyet az Önkormányzat nevében Brányi Mária alpolgármester vett át.

Hazánkban jelenleg is javában zajlik a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, mely a bekötött lakások számát tekintve körülbelül 69%-on áll. Azonban az Európai Uniós vállalásokat tekintve még bőven van tennivaló, hiszen 2015-ig 87% Magyarország vállalása. Felismerve ennek jelentőségét, a Leier már 10 évvel ezelőtt elkezdte a betonaknák gyártását. A Leier cégcsoport a mélyépítési üzletágban, és különösen a betonaknák értékesítésében az elmúlt néhány évben piacvezetővé vált. Ma már nem csak a hazai beszállítókat szolgálják ki betonaknákkal, hanem más országok különböző európai uniós projektjeihez és beruházásaihoz is szállít építőanyagokat, aknarendszereket a Leier. A piacvezető szerep nem csak üzleti sikert jelent a Leier számára, hanem kötelezettséget arra, hogy élen járjon korszerű műszaki megoldások bevezetésében. Ennek megfelelően folyamatos műszaki fejlesztés zajlik, mely megkönnyíti a csatornahálózat kiépítésében tevékenykedő kivitelezők és az üzemeltetők munkáját. Többek közt a Leier Hungária Kft. kidolgozott egy, a szakma által már régóta hiányolt, komolyan megalapozott háttérprogramot, az ún. akna-konszignációs programot. A program konkrét segítséget nyújt az egyes aknaelemek konszignálásában, a kivitelezők költségvetés-készítési feladataiban, az elemrendelések előállításában és megkönnyíti a helyszíni összeépítés koordinálását is.

Az elmúlt évek minőségi és eredményes munkájának megkoronázása a Leier cégcsoport számára a 100 000. Leier akna legyártása, ezért az október 14-én, Veszprém városában tartott átadási ünnepségen a jubileum alkalmából, a 100 000. szennyvíz-tisztítóaknát a Leier ajándékba adta a város részére. A sajtótájékoztatón Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője személyesen adta át a tisztítóaknát Brányi Máriának, a város alpolgármesterének. „Büszkék vagyunk rá, hogy a környezetvédelmi beruházások kapcsán, folyamatosan és egyre nagyobb szerepet tudunk vállalni, – ennél a projektnél Veszprém és Zirc térségében jelenleg 800 tisztítóaknánk található meg.” – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária ügyvezetője.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.