A számítógépgyártó Lenovo elnyerte az első TCO Certified Edge, ’zöld’ IT-tervezésért járó díját, az újrahasznosított ABS számítógépéért.

A Lenovo győzelme

A számítógépgyártó Lenovo elnyerte az első TCO Certified Edge, ’zöld’ IT-tervezésért járó díját, az újrahasznosított ABS számítógépéért.

A Lenovo ThinkVision L2251x asztali készülékének műanyag alváza 65 %-ban újrahasznosított anyagból készült, amely elektromos berendezésekből származik. – mondta Kristy Fair szóvivő a European Plastics News-nak.

„Ezzel a teljesítménnyel, az EPEAT iktatásában szereplő monitorok között ebben van a legnagyobb mennyiségű újrahasznosított műanyag.” – így a cég.

Az EPEAT minősítési rendszert az amerikai Zöld Elektronikai Tanács hozta létre, a bírák 23 környezetvédelmi kritérium szerint döntenek. Teljesítménytől függően a számítógépgyártók arany, ezüst vagy bronz minősítést nyerhetnek el.

A Lenovo azt mondja, azért tervezte a L2251x-et, hogy beteljesítse a „Reduce, Reuse, Recycle” (Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás”) mantráját. Csomagolása több mint 90 %-ban újrahasznosított.

A cég azt állítja, az új design csökkenti az energiafelhasználást, mivel a számítógép 21 wattnyi energiát használ fel működés közben, „ami lényegesen alacsonyabb, mint az átlagos, 49 wattos energiafogyasztás”. A monitor jellegét meghatározza a kisfeszültségű LED-es kijelző. Ha az iparban minden gyártó hasonló LED-es technológiát használna, a légkört 30 millió tonna széndioxidtól lehetne megmenteni 2013-ig.
A Lenovo L2251x világszerte 299.99 dollárba kerül.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.