A LONGi felmérte a tetőtéri napelem-végfelhasználók igényeit

A cég most az új Hi-MO 6 modulsorozattal teljesítette, amit kértek.


Az iparági elemzők szerint 2021-ben világszerte az új telepítésű napenergia-kapacitás közel felét (47,9%) a tetőtéri napelemek teszik ki. Ennek a kapacitásnak csaknem háromnegyedét a kereskedelmi és ipari felhasználás adta, míg a lakossági felhasználók a 26%-át tették ki. A LONGi termékfejlesztő csapata több ezer végfelhasználót kérdezett meg, hogy megismerje ezeknek a tetőtéri napelem-végfelhasználóknak az igényeit. Válaszuk egyértelmű volt: olyan napelemet szeretnének, amely a hatékonyságot és biztonságot esztétikus építészeti megoldásokkal ötvözi. A LONGi válasza erre az új Hi-MO 6 modul, amely egyedülálló HPBC (Hybrid Passivated Back Contact) technológiát alkalmaz. A modul szabványos M10-es méretű (182 mm), 22,8% hatékonyságot ér el a tömeggyártásban.

A HPBC egy új generációs, nagy hatékonyságú napelemcella-technológia, egyedülálló, elülső gyűjtősín nélküli kialakítással. A LONGi csapata új cellaszerkezeteket fejlesztett ki a HPBC cellákhoz, amelyekbe a hátsó érintkezőket, az érintkezők passziválását és a tükröződésgátló technológiát is beépítették. A korábbi technológiákhoz képest az új modullal jelentősen növelhető a korlátozott tetőfelületek beépítési kapacitása. A szalag hiánya akár 2,27%-kal növeli a fényelnyelést több szögből beeső fény esetén. A magas hőmérséklet okozta teljesítményveszteség nagyon alacsony, akár 0,29% is lehet °C-onként. Alacsony megvilágítás mellett a termék magas üresjárati feszültsége lehetővé teszi, hogy gyorsabban elérje az inverter üzemi feszültségét, míg az alacsonyabb lineáris degradáció a teljes élettartam alatt nagy hatékonyságú energiatermelést biztosít. 

A LONGi K+F csapata a tetőtéri napelemes berendezések piacán tevékenykedő ügyfelek változatos igényeinek kielégítésére a Hi-MO 6 modul négy különböző sorozatát fejlesztette ki: Explorer, Scientist, Guardian és Artist. Ezekről itt tájékozódhat bővebben.  

Ajánlott tartalom

Az energiatárolás forradalmát hozhatja el egy új fejlesztés

Új szilárd elektrolitok segíthetnek az akkumulátorok következő generációjának.