A LONGi új szolarmodul-verziót indít Európában

Az optimalizált konstrukció lényegesen rugalmasabb rendszermegjelenést tesz lehetővé.


A világ vezető szolártechnológiai vállalata, a LONGi további félcellás modulváltozattal bővíti sikeres HiMO5 termékcsaládját, amelyet speciálisan az európai piacokra fejlesztettek ki. Az új változat az M10-es ostyaméretű világszabványon alapul, 66 cellából és egy új szerkezeti kialakítású keretből áll. Ennek köszönhetően fekvő elhelyezésben történő összeszereléskor a napelemeket gond nélkül lehet rögzíteni a rövid keretoldalak mentén is, hogy a nagy szabad felületű és a tetőn elhelyezett berendezések felületkihasználása optimális legyen. Hagyományos, hasonló nagyságú vagy még nagyobb modulok esetében a rövid oldalak mentén történő rögzítésre csak nagyon korlátozott módon van lehetőség, vagy az csak jelentősebb anyagköltség és műszaki ráfordítás mellett kivitelezhető.

Lényegesen többfajta megjelenésű rendszerváltozatok

A 66 cellás új HiMO5m modulváltozat ideálisan megfelel többek között hasznos területeken fekvő elhelyezésben, valamint nagy, tetőn kialakított létesítményeknél történő alkalmazásokhoz. Mindez a berendezések megtervezését a szokványos, nagy alakú elhelyezéshez képest sokkal rugalmasabbá teszi, a jelenleg a piacon található szerelőrendszerekkel pedig kompatibilis.

Így körülbelül 6-soros, fekvő elhelyezésű rendszerek hozhatók létre, amelyek egyébként lényegesen több szerelősínt és -kapcsot igényelnének. Vegyes kialakításra, ahol a modulkapcsok részben a rövid, részben a hosszú oldal mentén szerelhetők fel, szintén van lehetőség, ahogyan a rövid oldalon lévő sarokra történő rögzítésű lapostetős rendszerek megvalósítására is.

A cellákat érintő know how és a keret műszaki megtervezésének kombinációja

Az új modulváltozat a sikeres HiMO5-technológián alapul. Ebből a gallium alapú félcellás termékcsaládból a LONGi már 30 gigawattnál is több energiát állított elő. Az új kivitelű változathoz a LONGi a cellák számát hozzáigazította, és a megjelenést megváltoztatta, valamint a szerkezetet megerősítette, hogy megfelelő mechanikai stabilitást biztosítson a rendszernek.

A LONGi HiMO5-sorozatába tartozó termékeket a hosszú élettartam, a low LlD-technológiának köszönhető csekély mértékű fényöregedés és a kiváló minőség jellemzi. A modulok már több alkalommal elnyerték a RETC és a PVEL „High Achiever“ és „Top Performer” díját, 2021-ben pedig az Intersolar AWARD díjnyertes elismerését is.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki piros napelemet szeretne telepíteni a tetőre

Új, épületbe integrálható napelemről rántotta le a leplet a kínai DAH Solar.