A magyar fejlesztés, amely megkönnyíti a fűtést

A Technorgáz fűtőkészülékei országszerte már több mint 20 ezerszer lettek beszerelve.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Sokkal kényelmesebbé tehetik a fűtést Technorgáz Energiaipari Kft. által létrehozott termékek – derül ki a cég közleményéből. A 2010-ben alapított vállalat célja az volt, hogy egy egyszerűen kezelhető és felszerelhető készüléket fejlesszen ki, amely alternatívát jelenthet az idáig konvektorokkal fűtött lakások kémény nélküli fűtéskorszerűsitésére. A 6 kilowattos MIKA fűtőkészülék (parapetes/turbós/kondenzációs) a 60-70 négyzetméteres társasházi lakások és családi házak konvektoros fűtésének kiváltására és meleg víz ellátására kínál megoldást. Az Országos Településrendezési és Építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) éppen 6 kilowattos határt húzott az égéstermék homlokzati kivezetésének tekintetében.

A több éve gyártott EU, valamint E-KON típusban ionizációs gyújtás, modulációs lángszabályozás, automatikus fagyvédelem, szivattyúletapadás-gátlás, külső hőmérséklet korrekciós lehetőség, vízáramlás és nyomásérzékelés biztosítja az automatikus, biztonságos működést magas hatásfokon. A készülék egyik előnye a hagyományos konvektoros fűtéssel szemben, hogy három-négy berendezés helyett egy készülék + radiátor rendszerrel történik a lakás egyenletes hőmérsékletének fenntartása. A rendszert szobatermosztát vezérli. A berendezés feleakkora, mint a konvektor, alacsony felületi hőmérséklete miatt pedig szellőzőnyílással ellátott bútorba is beépíthető. Az eszköz váltószelepes típusa indirekt tárolóval melegvíz-ellátásra is alkalmas.

Ma már a Technorgáz több mint 20 ezer készüléke üzemel országszerte. Az elmúlt 13 év tapasztalata alapján termékükkel a hagyományos konvektoros fűtéshez képest min. 30 %-os energiamegtakaritás érhető el, de ugyanilyen mértékben csökken a széndioxid és a nitrogénoxid kibocsátás is. Mivel a rendszerrel szükségtelen kéményt kiépíteni vagy meglévő kéményt béleltetni, a háztartás emiatt is sok pénzt megspórolhat. Szakszerű beszereltetés esetén szénmonoxid-visszaáramlástól sem kell tartani, a készülék teljesen veszélytelen. A Technorgáz termékei kifejezetten a magyar piacra készülnek, magyar munkaerővel, 90 százalékban hazai alkatrészekből. Mivel más gyártók nem álltak rá az ilyen kis teljesítményű készülékekre, a termék az itthoni piacon egyedülállónak számít.

A Technorgáz is részt vesz a március 29-én induló Construma építőipari szakkiállításon.

Ajánlott tartalom

Naperőmű épül Nagykátán, 1200 darab napelemet telepítenek

630 kilowattpeakes naperőművet épít a Photon Energy Nagykátán.