A Magyar Posta 40 elektromos Mercedes-Benz gépjárművet vásárolt

A Magyar Posta 40 darab elektromos meghajtású zárt áruszállító gépjárművet vásárolt, a meghívásos tenderen nyertes ITE Bus&Truck Kft., az ITK Holding Zrt. leányvállalata 20 darab Mercedes-Benz eVito és 20 darab Mercedes-Benz eSprinter járművet szállít a társaságnak.

A tájékoztatás szerint a 40 jármű nyertes ajánlati összértéke megközelíti a 700 millió forintot, a szerződés alapján az ITE Bus&Truck Kft. a járműveket 2022. augusztus 31-ig szállítja le a Magyar Postának. Az új elektromos járművek egy töltéssel több mint 130 kilométert képesek megtenni, rakodóterük alkalmas csomagok szállítására – írják a közleményben. Hangsúlyozták, hogy a Magyar Posta Zrt. ezzel a beszerzéssel fontos lépést tett a környezetvédelemért, hiszen a mintegy 5 ezer darabból álló flottájában csaknem megduplázta a zöldárművek számát. Az eddigi 44 darabból álló elektromos meghajtású gépkocsiállomány a mostani beszerzéssel 84-re bővül. A 40 új gépjármű Miskolcon, Tatabányán, Szolnokon és Budapesten áll szolgálatba, és a Magyar Posta Zrt. 17 éves Volkswagen Transporter T5 típusú járműveinek egy részét váltja le – közölte a Magyar Posta.

 

mti

 

Kép: Magyar Posta

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.