A MÁV megkezdte a kerékpárparkolók telepítését

A Kerékpár Klub több éves munkájának első eredményeit láthatjátok: megkezdődött a budapesti főpályaudvarokon a kerékpárparkolók építése.

A parkolók – nagy örömünkre – pedig láthatólag megfelelnek műszaki ajánlásunknak is: hozzájuk lehet lakatolni a vázat, megtámasztják a kerékpárt. A fotókon a Nyugati pályaudvar síneinek Podmaniczky utcai oldalát látjátok, ahol a pályaudvar fedett épülete végződik. A zónázó vonatok többnyire itt állnak meg, tehát ideális lesz munkábajáróknak. Már évek óta kéri a Kerekpáros Klub a MÁV-ot, hogy gondoljon azokra a kerékpárral közlekedő utasokra is, akik nem szándékoznak kerékpárjukat a vonaton magukkal vinni, és biztosítsa számukra a megfelelő parkolási lehetőséget.

-

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.