A Mazda felveszi a versenyt

Ha a hibridről és egyéb alternatív üzemanyaggal működő technológiákról van szó, a Mazda csak egyetlen lépéssel halad a Toyota, a Honda, a Ford és a GM mögött.

De minden bizonnyal ez nem egy tartós állapot. A Mazda ugyanis bemutatta a Kiyora-t, melyet egy új, 1,3 literes direkt befecskendezésű motor hajt. A tesztek szerint 120 km-en fogyasztása mindössze 4 liter, ami igencsak jónak számít.

A Mazda új autójában, SKY hatfokozatú automata sebességváltó, a regeneratív fékezés, i-stop (start / stop) alkalmazás is van, tömege pedig jelentések szerint nem haladja meg a hogy meg a 220 poundot, így ez a legkönnyebb Mazda, beleértve a Miata-t is. 

A Kiyora-val és a SKY-G motorral, a Mazda egy SKY-D tiszta dízelmotoros verzióját is bemutatni szándékozik a 41. Tokiói Motor Show-n, októberben. Ezen felül várhatóan megjelentik a Mazda úgynevezett Premacy Hydrogen RE hibridje is.

Ajánlott tartalom

Ismét elektromos buszokat tesztelnek Budapesten

Elektromos csuklós buszokat tesztelnek Budapesten, a járművekkel 7-es és a 8E busz vonalán lehet ingyenesen utazni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV Zrt. és az ArrivaBus kedden közös közleményben az MTI-t.