A megfelelő tájékozódás érdekében NAÜ két szakértőt küld a japán hatóságokhoz

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) két szakértőt küld Japánba, hogy első kézből kapjon információkat a helyi hatóságoktól, hogyan alakul a helyzet a március 11-i pusztító erejű földrengésben és szökőárban megsérült fukusimai atomerőműben.

A NAÜ bécsi központjában pénteken bejelentették, hogy a két szakértő hétfőtől kezd konzultációkat a japán hatóságokkal: küldetésük célja tisztázni, mi is történik valójában a Fukusima-1 (Daiicsi) atomerőműben, a tájékozódás és a reaktorok állapotáról és a katasztrófa-elhárítás során tett lépésekről, továbbá véleménycsere a lehetséges további intézkedésekről. Lehetséges, hogy a sérült atomerőműbe is ellátogatnak. A NAÜ szerint nem értékelő csoportról van, de a látogatás megnyithatja az utat további szakértői missziók előtt is.

Ajánlott tartalom

A GVH figyelmeztette a repohár-forgalmazó Cup Revolutiont

Figyelmeztette és megfelelésre kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az egyik legnagyobb hazai repohár-forgalmazó vállalkozást, a Cup Revolution Kft.-t, mert a cég megtévesztő módon kommunikált a poharak, illetve a visszaváltási rendszer környezetre gyakorolt hatásairól a fogyasztók számára - közölte a Gazdasági Versenyhivatal Közszolgálati Kommunikációs Iroda szerdán közleményben az MTI-vel.