A megújuló energia csak Angliában több ezreknek biztosít munkát

A megújuló energiára alapuló ipar 110 ezer embernek biztosít munkát Angliában és számítások szerint 2020-ra ez a szám 400 ezerre nő – írja egy új jelentés, mely arról is beszámol, hogy ez az iparág 12,5 milliárd fontot hoz az Angol gazdaság számára.

Az alacsony szénfogyasztási generáció és energiahatékonyság 5 millió munkát generálhat az EU-ban 2020-ra – írja a BBC. A mostani jelentés az első olyan széles körű elemzés, mely a megújuló energia a gazdaságára és foglalkoztatottságára gyakorolt hatását vizsgálja Angliában. A szigetországban a megújuló szektor 11 százalékkal nőtt 2009 és 2011 között összehasonlítva a brit növekedéssel, ami 1,4 százalék volt.

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.