A megújuló energiák szerepe egyre nő –Új impulzusok a RENEXPO Central Europe-n

A RENEXPO Central Europe Nemzetközi kiállítás és kongresszus a megújuló energiákról és energiahatékonyságról jövőre ötödik alkalommal informálja a szakmát és az érdeklődőket a jövő energiahatékonysági megoldásiról és koncepcióiról.

A RENEXPO Central Europe 2011. május 5-7. között kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban. A kiállítás a Közép-kelet európai régió vezető rendezvényévé nőtte ki magát a megújuló energia előállítása, felhasználása és elosztása tekintetében.
2010-ben a kiállításon résztvevő kiállítók 20%-a érkezett külföldről, többek között Németországból, Ausztriából, Olaszországból és Romániából.  A több, mint 100 kiállító, mintegy  3500 m2-en mutatta be a megújuló technológiák területéről a legújabb technológiákat a 3100 látogatónak és közel 400 konferencia hallhatónak. A rendezvényre külön kormányzati delegáció érkezett Romániából és Kenyából, illetve diplomáciai szinten képviseltette magát Németország, Japán, Kanada, Spanyolország és Szerbia.
A 2010-es év sikerei alapján 2011-ben Magyarország EU elnöksége idején, a kiállítás tovább nő, erősödik a nemzetközi jellege. A kiállításon várhatóan 150 kiállító képviselteti magát, az Európai Unió közeli tagállamaiból: Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovéniából és Németországból. Így a kiállítás és a kiállítással párhuzamosan megrendezésre kerülő szakmai konferenciák a régió találkozópontjává válnak majd májusban.
A kiállításon több európai szakmai szövetség által is támogatott szakmai konferencia kerül megrendezésre, többek között biogáz, biomassza, szolár, geotermia, decentrális energiaelosztás és smart metering, smart grid témában.
A 2011-ben a kiállítás a fenntartható és decentrális megújuló energia előállítás, elosztás és intelligens, energiahatékony tárolás folyamatait és technológiáit mutatja be.

A rendezvény az összes megújuló energiaforrás bemutatása mellett, kiemelten kezeli a biogáz, biomassza, geotermia, hulladékkezelés, e-mobility témaköröket. 2011-ben először szerepel a kiállítás és konferenciák témája között a smart grid és smart metering, valamint a decentralizált energiatermelés és elosztás, mely Magyarországon a régiók felzárkóztatása és a munkahelyteremtés miatt egyre nagyobb jelentőséggel bír.
A megújuló energiák területén új iparágak, piacok fejlődnek ki napjainkban, melynek hazai kialakítása a fiatal vállalkozók számára is nagy kihívás, de egyben lehetőség is a Zöld Gazdaság megteremtésére. A RENEXPO®-n már két évvel ezelőtt elindult egy egyedülálló kezdeményezés, az UNIStreet, az Egyetemek Utcája, ahol egyetemek, főiskolák hallgatói mutathatják be kutatásaik eredményeit és innovációikat a megújuló energiák területéről.  Az egyetemeknek 2011-ben is lehetősége lesz részt venni ebben a kezdeményezésben és prezentálni tudományos tevékenységük eredményét.

Terveink szerint a RENEXPO-n jövőre már második alkalommal mutatkoznak be az e-mobilitás, energiahatékony közlekedés képviselői, azaz olyan energiahatékony járművek, amelyek legfőbb tulajdonsága a nulla széndioxid-emisszió és a környezetbarát működés.
A rendezvény koncepciója alapján a szervező REECO évről-évre neves szakmai szövetségekkel, támogatókkal és médiapartnerekkel működik együtt, a megfelelő szakmai háttér és kommunikációs támogatottság érdekében. 2011-ben is a RENEXPO több meghatározó szakmai partner támogatását élvezi, mint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Magyar Biogáz Egyesület, Energiaklub, Magyar Épületgépészek Szövetsége, Magyar Elektrotechnikai Egyesület, Magyar Megújuló Energia Szövetség, Osztrák Biomassza Szövetség és az európai szakmai szövetségek.
A RENEXPO Central Europe 2011-ben május 5-7. között kerül megrendezésre Budapesten. A kiállításról, kísérő programokról, szakmai konferenciákról további információkat olvashat honlapunkon: www.renexpo.hu

Ajánlott tartalom

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.