A ,,mentes” termékeke előállítását támogatja egy csoport

A “mentes” termékek munkacsoportjának megalakulásával bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt szakmai tevékenysége – közölte a NAK szerdán az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az új munkacsoport létrehozását a mentes termékek előállítóinak szakmai támogatása, érdekeik képviselete, az érintett termékkörök szabályozási környezetének kialakítása és fenntartása, valamint a termékek minőségének biztosítása indokolta. A közös munkában résztvevő gyártók, kereskedők, kutatók megoszthatják egymással a fejlesztési eredményeiket és tapasztalataikat, és a fogyasztóknak is segíthetnek tájékozódni a mentes termékek összetételéről, gyártásáról, diétába illesztéséről – írták.

A közlemény szerint Magyarországon egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől és cukorbetegségtől, az allergén összetevőktől mentes termékek piaca ezért folyamatosan nő. A speciális élelmiszerek előállítása ugyanakkor magas szintű szakértelmet követel meg a gyártóktól, akiknek a jogszabályok, előírások és szabványok mellett a táplálkozástudomány fejlődését folyamatosan követniük kell, ha biztonságosan és hatékonyan akarnak termelni – hangsúlyozta a NAK.

Ajánlott tartalom

AM: szakmai együttműködések, új mintaprojektek segítik az erdőtüzek elleni védekezést

A vegetációtűz az egyik leggyakoribb természeti katasztrófa a világon, amely nemcsak környezeti, hanem társadalmi és gazdasági problémát is jelent - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára kedden, a Budapesten megrendezett Erdőtűzvédelmi konferencián a szaktárca közleménye szerint.