A MET-csoport három nagy európai megújulóenergia-ipari szövetség tagja lett

A MET-csoport három nagy európai megújulóenergia-ipari szövetség tagja lett – közölte az energiavállalat az MTI-vel csütörtökön.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A tájékoztatás szerint a svájci AEE Suisse-hez, az olaszországi ANIE Rinnovabilihoz és a hazai Magyar Megújuló Energia Szövetséghez a Green Assets Divízióján keresztül csatlakozott a vállalat, hogy tagsága révén aktívabban hozzájárulhasson az európai energiaátmenetet támogató szakpolitikai szabályozás formálásához. A közlemény szerint Svájc, Olaszország és Magyarország meghatározó szerepet játszik a MET-csoport üzleti tevékenységében a megújuló energetikai szegmensben. Svájc a MET-csoport globális központja és – a SwissWinds fejlesztőcégben szerzett 25 százalékos részesedéssel – a szélenergia-beruházásainak egyik fontos helyszíne. A Green Assets Divízió milánói és budapesti csapatai pedig a MET megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos üzleti tevékenységét támogatják nyugat-, illetve kelet-európai fókusszal. Ezekben az országokban a MET kiemelt figyelmet fordít a zöldpolitikák támogatására, a hatékony energiaátmenetet szolgáló rendszerek fejlesztésére, valamint az e célokat segítő szakmai platformokon való részvételre – írták.

Lehőcz Balázs Gábor, a Green Assets Divízió elnöke a közleményben kifejtette: a jelentős befolyással bíró és a szabályozást alakító szervezetek tagjaként, a szakértelmükkel hozzájárulhatnak egy fentarthatóbb jövő megteremtéséhez. A tagság lehetővé teszi, hogy az iparág élvonalában maradva, előmozdítsák az innovációt, és kiálljanak az olyan szakpolitikai döntésekért, amelyek támogatják a zöldebb és rugalmasabb energiarendszerre való átállást. A svájci központú MET-csoport európai integrált energiavállalat, amelynek tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök fejlesztésére és működtetésére. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 30 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedési ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2022-ben 41,5 milliárd euró volt. A kereskedett gázmennyiség 109 milliárd köbméter volt, míg a kereskedett árammennyiség 67 terawattóra (TWh).

Ajánlott tartalom

Egyszerű energiatárolást mutattott be egy japán cég

Új, lakossági felhasználásra szánt akkumulátort mutatott be a Leapton Energy.