A Mi Hortobágyunk – vetélkedő

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. természetismereti és néprajzi versenyt hirdet 6. osztályos tanulók számára a HNPI működési területén.

Világörökségünk, a Hortobágy érdekességeit, szépségeit bemutató vetélkedőnk 3 témakörben szeretné felhívni a figyelmet e táj különlegességeire:

1. A Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékei
2. Pásztorélet és magyar háziállataink a Hortobágyon
3. A halászat története és halfajaink

Háromfős csapatoknak készítünk gondolkodtató, alkotásra és kutakodásra buzdító feladatokat. A verseny 3 írásbeli fordulóból áll, a feladatokat minden hónap első hétfőjén kapjátok majd e-mailben. Az első feladatsort 2012 februárjában küldjük, beküldési határidő (postai úton) a következő hónap eleje lesz. Az összesítésben legjobbnak bizonyuló 10 csapat kerül be a döntőbe, melyet 2012. május 26-án rendezünk meg Hortobágyon. A döntőbe jutott csapatok egész délutános kiránduláson vesznek részt a Hortobágyon és értékes tárgynyereményekre számíthatnak. Minden csapat, aki részt vesz a 3 írásbeli fordulón és a feladatokat legalább 50%-osra teljesíti, jutalmat kap. A vetélkedő ingyenes! Ha megtaláltátok társaitokat és választottatok egy jó csapatnevet, jelentkezzetek e-mailben 2012. február 3-ig az alábbi címen ( oktatas@hnp.hu  ). Adjátok meg a csapat és a tagok nevét, osztályát, iskolátok nevét, címét, felkészítő tanárotok, tanáraitok nevét, telefonszámát és e-mail címét!

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.