A Mining-Support Kft. versenyt hirdet geotermikus erőművi konfigurációk tervezésére!

A pályázati feladat egy geotermikus energia átkonvertáló rendszer tervezése kis entalpiájú EGS rendszerhez, mely a geotermikus fluidummal kinyert földi hőt minél jobb hatásfokkal, gazdaságosan alakítja át elektromos árammá.

A pályázati anyagot egy konkrét paraméterekkel leírt zárt, kis entalpiájú, egykutas hőcserélő kút (egyfajta EGS) rendszerébe kell beilleszteni, melynek részletes működési terve a pályázók rendelkezésére áll.

A pályázat célcsoportja elsősorban felsőoktatási intézmények hallgatóiból/ doktoranduszaiból alakuló csapatok (2-5 fő), de pályakezdő mérnökök, kisebb vállalkozások és magánszemélyek indulása is lehetséges.

Értékelhető pályamunkát benyújtók pénzjutalmat, illetve szakmai gyakorlati lehetőséget kapnak. Az első helyezett pályázati munka a Figyelő TOP200 november 6-i innovációs konferenciáján bemutatkozási lehetőséget kap, hogy a magyarországi TOP200 legnagyobb cégének elsőszámú vezetői előtt prezentálja a pályázat eredményeit, illetve a kiíró fél szerződést ajánl a gyakorlati megvalósításra.

Részletes információk és jelentkezési lehetőség a www.mining-support.com online felületen található. A részvétel díjtalan.

Jelentkezési határidő:2014.jún.29.

Ajánlott tartalom

Stratégiai nyersanyagokról szóló egyetértési megállapodást kötött Szerbia és az Európai Unió

A stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött pénteken Belgrádban Szerbia és az Európai Unió.