Top 100-ban a hazai cég

A 93. helyen végzett a Mol-csoport az idén a világ egyik meghatározó energetikai információszolgáltatója, a Platts 250-es listáján.

A magyar olajcég az elmúlt évhez képest több mint 40 hellyel került előrébb a legjobbakat felsoroló globális energetikai vállalati rangsorban. A közlemény szerint a Platts kedden hozta nyilvánosságra a teljesítményük alapján a legjobb 250 energetikai vállalatot összegyűjtő listát. A Mol-csoport működési régióiban, azaz Európában, Közel-Keleten és Afrikában a 15. legjelentősebb integrált olaj- és gázipari vállalat, míg az összes vállalkozást tekintve a 33. a rangsorban ugyanebben a régióban. A Platts 2002 óta globális, régiós és iparági rangsort állít fel a vállalatok pénzügyi teljesítménye alapján. A Top 250-es lista mára a vállalatok világpiaci és gazdasági szerepének meghatározó szakmai rangsorává vált. A McGraw-Hill-csoport tagjaként működő hírügynökség eszközértékük, bevételük, hasznuk és megtérülés alapján vizsgálja a világ energiavállalatait. A rangsorban résztvevő 250 cég mindegyike minimum 4 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezik. A Mol-csoport Közép-Európa egyik vezető nemzetközi integrált olaj- és gázipari vállalata, működése 40 országot érint Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK tagállamaiban. A Mol-csoportban 31 ezer munkavállaló dolgozik világszerte.

Ajánlott tartalom

Az Alteo 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.