A napenergiával működő telefon az ablakra tapad

Láttunk már érdekes, fura, sőt, idióta megoldást is napelemes telefonra, olyat is, amelyet a legnagyobb jóindulattal is csak orbitális baromságként lehet értékelni.

Úgy tűnik, az unatkozó, ámde abszolút nem kreatív dizájnerek kissé a háttérbe szorultak.
Hsiang Liu-Ling tervező nemrégiben rukkolt elő egy okos koncepcióval. Ez a napenergiával működő telefon. A mobil töltése olyan egyszerű, amennyire az csak lehet. Nem kell mást tenned, mint az ablakra tapasztanod a mobilod, és várni, míg az feltöltődik.

A napelemes mobiltelefonok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, annak ellenére, hogy két nyilvánvaló problémával kell szembesülni. Az egyik, hogy az integrált napelem csak ahhoz elegendő, hogy kiegészítse az akkumulátort, nem pedig teljesen feltöltse azt. A másik, hogy senki sem fogja a napon hagyni a telefonját, mire az egy-két óra múlva feltöltődik annyira, hogy aztán öt vagy tíz percet beszélhessen általa. Ennek ellenére, a telefontervezők nem adják fel, még mindig ki akarják használni a napsütés nyújtotta előnyöket. Míg néhány ötletet soha nem fog megvalósulni, más ötletek kifejezetten ötletesek. Mint ez itt.

A koncepció telefon enyhén ívelt ahhoz, hogy úgy tudd az ablakhoz illeszteni, hogy mindenhol érje fény.
Természetesen nem szabad arról megfeledkezni, hogy magaddal vidd, ha elmész a szobából…

Ez a tervezés, úgy tűnik, messzebb jut, mint a többi ötlet, melyek a csapból folynak – ugyanis mindegyik rendelkezik valamelyik fenn felsorolt hibával. Eddig azok a mobiltelefonok, amelyekbe be van építve a megújuló töltő, nem olyan hatékonyak, mint a külső töltős társaik. De egyszer eljutunk oda is, hogy ez már bizony másképp lesz.

Ajánlott tartalom

Ez lenne az első megterülő napelemes energiatároló rendszer?

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.