A NASCAR sztárjai az egyik elektromos autógyár arcai

Az, hogy a NASCAR zöld útra tér, maximum csak a képzeletünkben létezhet. Ez viszont nem zárja ki a versenyzők részvételét az energiatakarékossági mozgalomban.

Ez az, amit a NASCAR legendái, Jimmie Johnson és Jeff Gordon tett. Ők lettek a hibrid Chevy Volt új arcai, és ezért gyakran lehet őket egy-egy ilyen járgányban látni. Sajnos versenyezni még a benzinnyelő monstrumokkal fognak. A két versenyző részt vett augusztus 18.-án, a Chevrolet Volt Homecoming parádén, a detroiti Woodward Avenuen. Gordon és Johnson arról beszéltek, hogy mik az előnyei a Voltnak, és hogy mi volt az emberek reakciója amikor megláttak két NASCAR bajnokot hibrid kocsikban. Attól függetlenül, hogy a parádé, valamint Johnson és Gordon részvétele egyértelműen egy PR kampány részei, nem tudjuk nem támogatni az elképzelést. A Volt nagyban hozzájárult az elérhető elektromos és hibrid kocsik elterjedésében, a NASCAR legendák pedig valószínűleg még több emberrel kedveltetik majd meg ezt a technológiát.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.