Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Oktatás-kultúra / A NYC College bemutatta környezetbarát kutatólaboratóriumát
New York City egyik legidősebb főiskolája bemutatta egyik legújabb, de minden bizonnyal a legzöldebb épületét.

A NYC College bemutatta környezetbarát kutatólaboratóriumát

New York City egyik legidősebb főiskolája bemutatta egyik legújabb, de minden bizonnyal a legzöldebb épületét.

„Inspiráló környezet a tanuláshoz.” – mondja Ronni Denes, a Cooper Unió igazgatója. –„Az épület célja, hogy elősegítse gondolkodást, a kreativitást, és az új ötletek születését.” – mondta Denes.
A kialakításnak köszönhetően az épület 75 százaléka bevilágítható napfénnyel, így csökkenthető az elektromos áram használata.
A tervezők a szigetelésre is sok figyelmet szenteltek. Ezáltal is energiát takarítanak meg.
A fűtési és hűtési rendszernek hála az épület 40 %-osan energiahatékony.

Az új laboratóriumon kívül a főiskola igyekszik még inkább zöld útra térni. Speciális kurzusok keretein belül tanítják meg az építészeknek, a mérnököknek és az építőipari szakembereknek, hogyan kell környezetbarát módon építeni.

David Greenstein oktatásért felelős igazgató elmondta, a Green Building Design Certificate program keretében a szakembereknek át kell menniük egy vizsgán, melyet a US Green Building Council hitelesít.

Az új, környezetbarát épület fontos oktatási eszközzé vált. A környezetbarát jellemzőknek köszönhetően a legmagasabb zöld minősítést kapja majd az épület is. Ha ez megtörténik, ez lesz az első olyan tudományos laboratórium New Yorkban, mely rendelkezik ezzel a megkülönböztetéssel.

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.