A PannErgy geotermikus hőt szállít az Audi Hungáriának

A PannErgy Nyrt. hosszú távú geotermikushő-szállításról állapodott meg az Audi Hugária Motor Kft.-vel – közölte a PannErgy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A szerződés értelmében a PannErgy tulajdonában álló DD Energy Kft. mint hőtermelő geotermikus forrású hőenergiát szállít az Audinak. A tervezett évi 367 ezer gigajoule geotermikus hőenergia részben fedezi majd a győri autóipari vállalat hőigényét. A 17 évre szóló szerződés további 15 évvel meghosszabbítható. A megállapodás része a PannErgy győri geotermikus projektjének, amely 2014 első félévében indul. Az első fázisban egy termelő és egy visszasajtoló kutat fúrnak. A projektet a PannErgy tagvállalata részben az elnyert, 1 milliárd forintos, vissza nem térítendő európai uniós pályázati forrásból valósítja meg. A PannErgy – új stratégiájának megfelelően – az utóbbi években a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokra és üzemeltetési tevékenységre fókuszál. A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett vállalat a 2012-es évet 755 millió forint árbevétellel és 463 millió forint veszteséggel zárta. Az idei év első kilenc hónapjában a társaság konszolidált árbevétele 625 millió forint volt, vesztesége 587 millió forintot tett ki.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.