A part menti szélturbinák segítenek a tengeri élet fenntartásában

Nemrégiben egy tanulmány kimutatta, hogy az Európa partjainál létesített szélerőművek nem jelentenek veszélyt a tengeri élővilágra, és valóban, segítik fenntartani azt.

A Stockholmi Egyetem Állattani Tanszékének tudósai lefolytattak egy vizsgálatot, melyből sikerült megállapítani, hogy a turbina létesítmények élőhelyként szolgálnak halaknak, rákoknak, kagylóknak, és növényeknek, létrehozva egy sokszínű, sűrű népességű tengeri élővilágot a szélerőműparkok helyszínein.

Mint ahogy az elsüllyedt autók és hajók esetében a tudósok megállapították, hogy a létesítmények lényegében mesterségesen működő zátonyokként szolgálnak. Ez a tanulmány potenciálisan szél- és a hullámerőművek épüléséhez vezethet, melyek előmozdítják a fenti eseményt. Mivel a szélerőműpark helyszínek kevésbé alkalmasak fenékhálós halászatra, az erőműveket biztonságos övezetekben kell megépíteni, ahol valóban semmilyen fenyegetettséget nem jelentenek a veszélyeztetett fajok számára.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.