A Photon Energy a RayGennel együttműködésben globális vezető napenergiás és tárolólétesítményt nyit Ausztráliában

A Photon Energy a 200 MW PV napenergiát 115 MW termális tárolással kombináló projektjéhez a RayGen egyedi technológiájának alkalmazását tervezi az ausztráliai Yadnarie-ben.

A Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (a továbbiakban: „Photon Energy Group” vagy „a Vállalat”), egy amszterdami székhelyű, megújuló energiával foglalkozó vállalat, amely tiszta energiás és tiszta vizes megoldásokat biztosít Európában és Ausztráliában a melbourne-i székhelyű RayGen Resources Pty Ltd nevű energiatechnológiai vállalattal (a továbbiakban: „RayGen”), együtt ünnepli a RayGen victoriai Carwarpban létesített innovatív napenergiás termelő- és tárolólétesítményének megnyitását.

„Nagy lelkesedéssel ünnepeljük a RayGen napenergiás termelő- és tárolólétesítményének megnyitását, amely az energiaátállás fontos mérföldköve Ausztráliában és Ausztrálián kívül – mondta Georg Hotar, a Photon Energy Group vezérigazgatója. „Mivel a RayGen technológiája felveszi a harcot a napenergia időszakos jellegének problémáival, nappal és éjjel is lehetővé teszi a villamosenergia exportálását, ugyanakkor mind a napenergiás, mind a hálózati töltést lehetővé teszi, úgy hisszük, hogy ez a technológia potenciálisan nagyobb léptékben is bevezethető,  erőfeszítéseinket pedig egy hasonló 200 MW-os napenergiás termelő- és tárolólétesítmény kifejlesztésére fordítjuk a dél-ausztráliai Yadnarie-ben.”

„Nagy örömmel ünnepeljük a vállalatnak ezt az izgalmas mérföldkövét együtt a Photon Energy-vel, a RayGen fontos partnerével és befektetőjével. A Photon Energy részt vett a carwarpi projekt irányításában, valamint felbecsülhetetlen értékű tanácsot és támogatást nyújtott a szállítás során. Most, hogy a projekt üzembe helyezése megtörtént, erőfeszítéseinket arra fordíthatjuk, hogy leszállítsuk a növekvő számú esedékes projektjeinket, különösen a yadnarie-i napenergiás erőművet a Photon Energy-vel” – mondta Richard Payne, a RayGen vezérigazgatója. A RayGen carwarpi erőműve 4 MW nagy hatékonyságú PV napenergiával és 2,8 MW / 50 MWh (17 óra) termális tárolási kapacitással fogja bővíteni a West Murray-hálózatot.

A Photon Energy 1,2 GWp projektjének keretében 115 MW termális tárolással (akár 24 óráig) kombinált 200 MW PV napenergiás projekt kivitelezését végzi az ausztráliai Yadnarie-ben a RayGen technológiájával. A Photon Energy azt reméli, hogy a következő év közepe táján megszületik a dél-ausztráliai Eyre-félszigeten található Yadnarie-i projektre vonatkozó végső befektetési döntés. A Photon Energy Group 2020. áprilisában kezdte meg a stratégiai együttműködést a RayGennel és jelentette be az első beruházását a vállalatban. Olyan befektetőkhöz csatlakozik, mint az AGL Energy, Equinor Ventures, Chevron Technology Ventures, SLB (a Schlumberger olajipari óriás új neve) és az Australian Renewable Energy Agency (ARENA, megújuló energiák ausztrál hivatala). A Photon Energy Group 2020. áprilisa óta a RayGen projektjeinek fejlesztésén túl számos tőkebefektetést eszközölt a RayGenben, és 7,6%-os részesedéssel rendelkezik a csúcstechnológiás vállalatban.

Ajánlott tartalom

2 óra alatt telepíthetünk napelemes rendszert

Az erkélynapelemek jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években.