A profit és a hanyagság ára

Ékes József fideszes képviselő A profit és a hanyagság ára címmel elmondott napirend előtti felszólalásában úgy ítélte meg, hogy a profitéhség és a környezetvédelmi érdekek figyelmen kívül hagyása okozta a kolontári tragédiát. Mint mondta, ő járt a zagykazettánál, és arra figyelmeztetett, nem kizárt, hogy további veszély van.


Megmozdult a statikus szakma

Az iszapkatasztrófa környezeti kárainak felmérése érdekében megmozdult a statikus szakma, és az összefogás eredményeként Veszprém, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas megyéből és Budapestről ötven szakértő mérnök vállalta Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely sérült épületei kár- és állapotfelmérését, közölte Zalavári István, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.