A Puma új környezetbarát kollekciója afrikai csapatok számára

A német Puma sportruházati óriás nemrég leleplezte „egységes afrikai felszerelését”, melyet a kontinens csapatai az Afrikai Nemzetek Kupájának, illetve a Világbajnokság döntőinek összecsapásain viselhetnek.

A kollekció célja, hogy segítsen felhívni a figyelmet a környezet védelmére. A sorozatot Nairobiban mutatták be, ahol a német cég bejelentette, hogy partnerségre lépett az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjával (UNEP), hogy támogassa a Biodiverzitás Nemzetközi Évét.

A kameruni sztárcsatár, Samuel Eto’o csapata azon 12 csapat között van, akiket a Puma szponzorál az Afrikai Nemzetek Kupája döntőin. Az African Cup Of Nations Angolában zajlik, január 10-én kezdődött és a hónap utolsó napjáig tart.

A Puma vezérigazgatója, Jochen Zeitz elmondta, az új mezek felhasználását jóváhagyta a FIFA, mint harmadik szett, melyet viselhetnek a csapatok, ha egyezés van a mezek között a Nemzetek Kupáján és a Világbajnokságon.
„2010-ben Afrika lesz a világ labdarúgó-központja. A Puma egyedi mezeket készített a sokszínű afrikai nemzeti csapatok részére, míg egységet közvetít a játékosok és a szurkolók felé is, a közös cél érdekében.” – fejtette ki Zeitz egy sajtótájékoztatón. -„A biológiai sokféleség és az élet védelme nagyon nagy kérdés, nem csak Afrikában, hanem világszerte. Büszkék vagyunk arra, hogy az UNEP partnereként felhívhatjuk a figyelmet erre.”

A felszerelésekből replika mezek is készültek melyeket Ghánában, az Elefántcsontparton, Dél-Afrikában és Kamerunban is lehet kapni, hozzá illő rövidnadrággal.
Zeitz elmondása szerint az eladásokból befolyt összeget az afrikai biodiverzitás védelmével kapcsolatos projekteknek adományozzák majd.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.