Forrás: EON

A pusztazámori hulladéklerakónál folytatta madárvédelmi tevékenységeit az E.ON

A madarak védelme érdekében földkábelbe fektette az E.ON Hungária a szabad vezetékeket a pusztazámori hulladéklerakónál – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Pest vármegyei hulladéklerakó környéke számos madárfaj élőhelye, de a térség településeinek is érdeke a beruházás, hiszen a vezetékekre hulló ágak gyakran okoztak áramszünetet – indokolták a 20 millió forintos fejlesztést, amely a közlemény szerint mind a madárvilág életét, mind az áramellátást biztonságosabbá teszi. A vezeték nélkül maradó oszlopokat és madárkiülőnek alkalmas kereszttartókat nem bontják el, így a gólyák biztonságos fészkelőhelyeket alakíthatnak ki azokon. Korábbi tájékoztatása szerint az energiavállalat 2023-ban és 2024-ben százmillió forintos nagyságrendben költ madárvédelemre, hogy védje a fészkelő- és táplálkozóhelyeket.

Tavaly a kaposvári és a Nagykanizsa melletti bagolai hulladéklerakó területén végeztek a középfeszültségű hálózat átalakításával, korábban az áramhálózati oszlopokra több mint 3 ezer fészkelőhelyet építettek gólyáknak, a kerecsensólymoknak költőládákat helyeztek ki, magaslati kiülőket és biztonsági eszközöket szereltek föl, szigetelték a vezetékeket.

Ajánlott tartalom

Az a feladatunk, hogy megőrizzük a Földet a jövő generációinak

Fontos, hogy a fenntarthatósággal foglalkozzunk, és létrejöjjön egy közös tudás, amely segíthet abban, hogy élhetővé tudjuk tenni a világot a jövőben is, és a gyermekeink és unokáink is élvezhessék a bolygó adottságait - hangsúlyozta ki Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szerdán Szabadkán, ahol előadást tartott a Fenntarthatósági Témahét keretében.