A Renault 400 km-es elektromos autóval készül Párizsra

A Renault a Párizsi Autószalon alkalmából az elektromos modellkínálatát is erősíti.

A nálunk egyelőre még nem elérhető Zoe vadonatúj, ZE 40 névre hallgató változata az alapmodellnél közel kétszer nagyobb akkucsomagot kap, egy feltöltéssel akár 400 kilométeres hatótávot is lehetővé téve. A Nissan Leaf ellenfelének tekinthető modell kínálatában a japán társhoz hasonlóan opcionálisan lesz elérhető a 41 kWh-s akkumulátor, amelyért körülbelül 800 ezer forintnyi felárat kérnek. De ezért nem csak 240 helyett 400 kilométeres elektromos hatótávot kapunk, hanem 77 helyett 88 lóerős teljesítményt. Emellett pedig elenyésző mértékű plusz tömeggel kell számolni a 22 kWh-s akkuhoz képest, ugyanis az LG Chem által fejlesztett megoldás az energia-sűrűséget és nem pedig a méreteket fokozza.

Akár 400 kilométer kiszállás nélkül
Reméljük, hogy a Zoe ZE 40 forgalmazása az 1,5 milliós állami támogatásnak (és a zöld rendszám nyújtotta egyéb előnyöknek) köszönhetően hamarosan nálunk is megkezdődik. Ha így lesz, akkor a 400 km-es hatótávú elektromos modell esetében hozzávetőlegesen 11 millió forintos árra számíthatunk közepes felszereltséggel, amivel némileg a Leaf fölött áll a típus – igaz, ennyivel nagyobb akkumulátort is kap, írja az autopult.hu.

Ajánlott tartalom

Ötven új autóbusz érkezik jövőre Budapestre

Ötven új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba, az új járművek üzemeltetésére kiírt tender nyertesével, az ArrivaBus Kft.-vel csütörtökön írták alá a megrendelésről szóló tízéves szerződést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.