A rendőrök is szemetet gyűjtöttek a Föld napján

Idén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak a közútkezelő szemétszedési akciójához, és a 21-es főút környékét tisztították meg csütörtökön Salgótarján és Somoskőújfalu között – tájékoztatta az MTI-t a főkapitányság szóvivője.

Bár a területre kihelyezték a Szemét lerakása tilos! táblát, a rendőrök 35 zsák szemetet gyűjtöttek össze – mondta Dankóné Nagy Éva.
A szóvivő elmondta azt is, hogy évről évre növekszik a környezet- illetve természetkárosítás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárások száma.
A rendőrség azzal is példát mutat, hogy minden kapitányságán elhelyezték a veszélyeshulladék-gyűjtő dobozokat, és egyre több rendőr csatlakozik a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya által kezdeményezett műanyagpalack-gyűjtéshez is – tette hozzá.
Az országos szemétgyűjtési akció apropóján Szabó Jenő megyei főkapitány javaslatára valamennyi rendőrségi objektum környezetét megtisztítják a rendőrök – mondta a szóvivő.

Ajánlott tartalom

100 millió dollárt kínál Elon Musk ha tiszta levegőt készít valaki

Több mint figyelemre méltó, sőt, minden túlzás nélkül állítható, Földünk sarkalatos kérdésével függ össze Elon Musk új bejelentése, miszerint 100 millió dollárt, vagyis 30 milliárd forintot ajánl fel annak a cégnek, cégcsoportnak, legyen az bármilyen gazdasági szerveződés, amely a legüdvözítőbb technológiát hozza létre a szén-dioxid levegőből történő eltávolítására.