A rendőrök is szemetet gyűjtöttek a Föld napján

Idén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak a közútkezelő szemétszedési akciójához, és a 21-es főút környékét tisztították meg csütörtökön Salgótarján és Somoskőújfalu között – tájékoztatta az MTI-t a főkapitányság szóvivője.

Bár a területre kihelyezték a Szemét lerakása tilos! táblát, a rendőrök 35 zsák szemetet gyűjtöttek össze – mondta Dankóné Nagy Éva.
A szóvivő elmondta azt is, hogy évről évre növekszik a környezet- illetve természetkárosítás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárások száma.
A rendőrség azzal is példát mutat, hogy minden kapitányságán elhelyezték a veszélyeshulladék-gyűjtő dobozokat, és egyre több rendőr csatlakozik a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya által kezdeményezett műanyagpalack-gyűjtéshez is – tette hozzá.
Az országos szemétgyűjtési akció apropóján Szabó Jenő megyei főkapitány javaslatára valamennyi rendőrségi objektum környezetét megtisztítják a rendőrök – mondta a szóvivő.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.