A RENEXPO Central Europe a hivatalos magyarországi EU rendezvények között

Magyarország energetikai szakkiállítása a magyar EU elnökség alatt kerül megrendezésre
2011. január 1-én Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét.

A RENEXPO® Central Europe az elnökség idején kerül megrendezésre, ezáltal a közép- és kelet-európai régió energetikai találkozópontjává válik. A szervező REECO Hungary Kft. a megújuló energiákért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával rendezi meg május 5-7. között a megújuló energiával és energiahatékonysággal foglalkozó nemzetközi kiállítást és konferenciát.  A rendezvényt felvették a hivatalos magyarországi EU rendezvények közé.

A költségvetési tárgyalások, valamint Bulgária és Románia Schengeni övezetbe való belépése mellett az EU energiastratégiájának kidolgozása áll a brüsszeli politika előterében. Magyarország Nemzeti Cselekvési Tervben vállalta, hogy 2020-ig az energiafelhasználás 14,65 százalékát megújuló energiából biztosítja. Ez a részesedés jelenleg 5,9 százalékot tesz ki. Az Új Széchenyi Program egyik kiemelt területe a zöld gazdaság megteremtése, amely kiemelten foglalkozik a megújuló energiaforrásokkal és új befektetési, finanszírozási lehetőségeket mutat be.
A magyar elnökség alatt két megújuló energiákkal kapcsolatos esemény kerül megrendezésre. Az egyik ezek közül a RENEXPO® Central Europe, mely bekerült a hivatalos EU programok közé. A rendezvény „RENEXPO® Central Europe – Nemzetközi kongresszus a bioenergiáról, geotermális és napenergiáról” néven szerepel a magyar EU elnökség rendezvénynaptárjában.

A RENEXPO keretein belül május 5-6-án kerül megrendezésre az Európai RHC (Renewable Heating and Cooling) Technológiai Platform II. éves konferenciája, mely az AEBIOM, EGEC, EUREC és ESTIF európai szövetségeket tömörítő biomasszával, geotermiával és szolárral foglakozó szakmai szervezet.
További információkat találhatnak a kiállításról, a konferenciákról és a kísérő programokról a www.renexpo.hu valamint a www.eu2011.hu oldalon.

Ajánlott tartalom

A legversenyképesebb ágazatok között szerepel a baromfiágazat

Közvetlen és nemzeti támogatásokkal, állatjóléti támogatásokkal, átmeneti támogatásokkal, valamint a vidékfejlesztési programokból származó támogatásokkal segíti a kormányzat a baromfiágazatot - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön, Budapesten a baromfi világnap alkalmából megtartott konferencián a tárca MTI-nek eljuttatott közleménye szerint.