A repülők sem járnak, akkora a szmog Pekingben

Nyolcvanhárom járatot törölt és 143 járatot késleltetett a pekingi nemzetközi repülőtér vezetése pénteken a nagyfokú légszennyezettség miatt. A városvezetés narancsszínű riasztást adott ki (a négyfokozatú skálán ez a második legmagasabb), mert a levegő szilárdrészecske-tartalma (az úgynevezett PM2,5 mutató) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megengedett érték húszszorosára nőtt.

Az Egyesült Államok nagykövetségének mérései szerint helyi idő szerint péntek reggel hat órakor (közép-európai idő szerint csütörtökön 23 órakor) az egészségre káros szálló por sűrűsége meghaladta a köbméterenkénti 500, helyenként a 600 mikrogrammot is.

Kína északkeleti részére hetek óta sűrű köd borul, mintegy ötven városban riasztást adtak ki a légszennyezettség magas szintje miatt.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.