A saját készítésű étel nem jelent jobb étrendet

A Journal of American Dietetic Association című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban 2814 ausztrál felnőttet kérdeztek meg, akiknek életkora 26 és 36 év között volt. Megállapításaik szerint átlagosan nem volt egészségesebb az étrendje azoknak, akik főétkezésük elkészítésében részt vettek, azokhoz képest, akik más főztjét ettéKorábbi vizsgálatok tizenévesek és fiatal felnőttek körében azt találták, hogy összefüggésben van az egészségesebb étrend azzal, hogy valaki maga készíti el ételét, vagy legalább részt vesz az elkészítésében.
A mostani reprezentatív felmérésben a nők kétharmada válaszolta, hogy munkanapokon az ő egyedüli felelősségük az otthoni ételkészítés, míg a férfiak 29 százaléka állította ugyanezt. Közös ételkészítésről a nők 23, a férfiak 27 százaléka számolt be.
A szakemberek nem találtak jelentős különbséget a csoportok között az elfogyasztott zöldség vagy gyümölcs mennyiségében, ahogy a házhoz rendelés gyakoriságában sem. Utóbbi általában magasabb zsír-, só- és cukortartalmú ételeket jelent.

Ajánlott tartalom

A szlovén tenger koralljai is veszélyben vannak a klímaváltozás miatt

Az Adriai-tenger szlovén részét sem kímélte az elmúlt évtizedekben a klímaváltozás, a korallfajokat is fenyegeti - közölte Lovrenc Lipej szlovén tengerbiológus.