A Skanska támogatja a vörösiszap katasztrófa károsultjait

10 000 eurós adományt juttatnak el a Magyar Kármentő Alaphoz.

10 000 euró értékű támogatást juttat el a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a Magyar Kármentő Alaphoz, hogy ilyen módon nyújthasson segítséget a vörösiszap katasztrófa károsultjainak.
Mint magyarországi beruházó, a Skanska támogatni kívánja a katasztrófa érintettjeit. Az embertársainkkal és a környezetünkkel való törődés alapvető fontosságú a Skanska értékrendszerében.
– Mélységesen megrendített bennünket a katasztrófa. Természetes, hogy támogatjuk az érintetteket ebben a tragikus helyzetben –  mondta Andreas Lindelöf, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója. – Meggyőződésünk, hogy a hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy minimalizálják a károkat és a súlyos környezeti következményeket. Reméljük, hogy felajánlásunk is hozzájárulhat ehhez.
A Skanska magyarországi leányvállalata a Skanska Commercial Development Europe csoporthoz tartozik, amely a csoport 14 üzleti egységének egyike. A cég ingatlan projektek, irodaépületek fejlesztésével foglalkozik. Magyarországon tevékenysége Budapestre koncentrálódik.
A Skanska cégcsoport hosszú ideje elkötelezett támogatója a bajba jutott embereknek: pénzadománnyal segítettek 2001. szeptember 11-i terrortámadás, a Csehországot ért áradások, és a Haitin történt földrengés alkalmával is.

Ajánlott tartalom

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.