A Sony Ericsson mobilok is zöldülnek

A mobiltelefon gyártó Sony Ericsson nemrégiben bejelentette, hamarosan a piacra kerül új környezetbarát telefonja, az Elm. Nem elég, hogy a készülék bezöldül, 2011-ig minden telefon kiegészítőjére a fenntarthatóság lesz jellemző.

A cég egyik nyilatkozata szerint a GreenHeart család új kézi készüléke olyan funkciókkal rendelkezik, mint a például háttérzaj blokkoló, melynek segítségével kiszűrhető a tiszta hang és optimalizálásra kerül a hangerő is.
„Összhangban a kommunikációs szórakoztatással, a telefon egy könnyen használható, szociális kapcsolatépítő élmény Widget Manager alkalmazással, amely lehetővé teszi a felhasználók hozzáférését különböző közösségi hálózatépítő oldalakhoz.” – közölte Peter Ang, a Sony Ericsson marketing alelnöke.

A vállalat azt állítja hogy az új telefon környezetbarát, és segíti a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését.
A telefon egyébként újrahasznosított műanyagokból, vegyi anyagoktól mentesen készül, energiafogyasztása pedig meglehetően alacsony.

ELM

Ajánlott tartalom

A Nap légkörét felmelegítő Alfvén-hullámokat észleltek a kutatók

Egy magyar-olasz vezetésű nemzetközi kutatócsoportnak elsőként sikerült közvetlen megfigyelésekkel torziós mágneses plazmahullámokat felfedeznie a Nap felszínén.