A SPAR visszaveszi, amit a természet nem tud!

A hulladékkezelés területén, élenjáró SPAR Csoport már több, hatékony és jövőbe mutató megoldást vezetett be az elmúlt években. Az üzletlánc az ország összes INTERSPAR áruházában gyűjtőpontokat helyezett el, amelyekkel lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy ott kulturált keretek között, szelektálva leadhassák az elektronikai hulladékokat.

A vállalat az elektromos eszköz vásárlása során jogszabályilag kötelező használt eszköz visszavételén túlmenően, minden elektronikai hulladékot befogad. Így lehetőség van elemek, mobiltelefonok, elektromos és elektronikai készülékek, CD-k, DVD-k, mini fénycsövek, festékpatronok, izzók, energiatakarékos lámpák és fénycsövek visszahozatalára és önkiszolgáló módon való elhelyezésére. A modern – Electro-Coord Magyarország Kft. által biztosított – formatervezett gyűjtők az üvegvisszaváltóknál és az információs pultoknál kerültek kihelyezésre.
A telepítés óta eltelt nyolc hónapban az INTERSPAR-okban már több mint 40 tonna elektromos hulladékot sikerült visszagyűjteni. Ezzel az intézkedéssel a SPAR hatékonyan megszólította vásárlóit és folyamatosan ösztönzi arra, hogy tegyenek a környezetünk védelméért.

Ajánlott tartalom

Javaslataink a biológiai sokféleség védelmére és az éghajlati válság elhárítására

Egyre többen döbbenek rá hazánkban, hogy a biológiai sokféleség csökkenése és az éghajlati válság nem csak a jövendő generációk életlehetőségét veszélyezteti, de a mai emberekre is kihat.