A szerelem mentheti meg Indonéziát

A szerelmet sokan hasonlítják egy fához, ami megfelelő környezetben, sok gondoskodással egyre magasabbra nő, terjeszkedik és gyümölcsöt hoz. Ezt a metaforát ülteti át, szó szerint, a gyakorlatba Indonézia, ugyanis minden újdonsült házaspárnak, egy új törvény értelmében, 10 facsemetét kell elültetni.

A kötelező faültetés mindenképp időszerű, hiszen 2 éve még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült Indonézia, ahol a leggyorsabb volt a fakitermelés üteme, azaz 300 focipályának megfelelő méretű fás terület tűnt el óránként, összesen 4,4 millió hektár évente. Az ország a harmadik az üvegházhatású gázok kibocsátásában, Amerika és Kína után.  Egy Garut tartománybeli erdészeti tisztviselő üdvözölte a kezdeményezést, mint mondta: egyszerűen már nem lehet figyelmen kívül hagyni a károkat. Ebben a tartományban a legtöbben a mezőgazdaságban dolgoznak, és megélhetésük erősen függ a talajminőségtől is. Jelenleg az erdőirtás és az intenzív talajhasználat miatt folyamatosan csökken a földek termékenysége.

A törvényalkotók azonban előrelátók voltak, és számoltak a félresikló házasságokkal is. Vagyis minden válás esetén 50 facsemetét kell ültetni. Tehát, a szerelem fájának elpusztulásával többet tesznek környezetükért. Ironikus, ugyanakkor logikus.

Ajánlott tartalom

Áder János: a klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor

A klímaváltozás sebessége jelenleg lényegesen nagyobb, mint eddig bármikor, legfőbb kiváltó oka pedig az ember - hangsúlyozta Áder János államfő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.