A Temic környezetbarát autóalkatrészeket gyárt majd Budapesten

A német tulajdonú Temic Telefunken Microelectronic Hungary Kft. többek között hibridhajtású motorelektronika és korszerű ABS-fékrendszerek gyártását kezdi meg Budapesten 2013-ban – közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) hétfőn.

A 7 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztő és eszközbeszerző beruházás megvalósítását az ITD Hungary Zrt. segíti.
Az MTI érdeklődésére az NFGM közölte, hogy a támogatásról az egyedi kormánydöntés alapján a szerződést pénteken írták alá a felek. A támogatás összegét a Magyar Közlönyben később hozzák nyilvánosságra.
A Temic Telefunken Microelectronic Hungary Kft. – amely 2002 óta tagja a nemzetközi szinten vezető autóipari beszállító Continental csoportnak – jelenleg félkész autóelektronikai termékeket gyárt.
Az új gyártósor telepítése 2009-ben megkezdődött, a további fejlesztés 2012-ig tart. Az új termékek gyártása 2013-ban kezdődik, és ekkorra 175 új munkahely létestül a budapesti gyárban.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.