A Tesla bekebelezné a napelemek úttörőjét

A Tesla ajánlatot tett a SolarCity megvásárlására. A pontos ár egyelőre nem derült ki, de az elektromos autós cég a közleménye szerint a SolarCity részvényeinek záróárfolyamánál 21-30 százalékkal fizetne többet.

Ez azt jelenti, hogy akár 2,78 milliárd dollárt (776,32 milliárd forintot) is letennének az asztalra. Nem mondhatni, hogy a két cég ismeretlen lenne egymás számára: az üzlet egyik érdekessége épp az lenne, hogy a Tesla-vezér Elon Musk a napelemgyártó SolarCityhez is közel áll, részt vett az alapításában, és a két cég között eddig is folyt együttműködés. A szorosabb együttműködés előnyeit nem nehéz belátni. A Tesla már korábban beszállt az energiaiparba a Powerwall nevű, falra szerelhető akku bemutatásával, és javában építik a Gigafactory nevű óriási akkugyárukat a Panasonickal. Musk arról is beszélt már, hogy rendszerben gondolkodik: a Solarcity paneljei a napi áramszükséglet ellátása mellett a garázsban parkoló Tesla-autót is feltölthenék, a felesleget pedig a Powerwall tárolná, hogy éjjel ez lássa el energiával a háztartást.

Az ajánlattétel hírére a SolarCity részvényárfolyama rögtön ugrott is több mint 22 százalékot, a Tesláé meg esett 8-at.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit