Heti 2000-re növelte a legyártott Model 3-ak számát a Tesla, legalábbis egy email szerint, amit Elon Musk, a cég vezérigazgató írt.

A Tesla felturbózza az autógyártást

Heti 2000-re növelte a legyártott Model 3-ak számát a Tesla, legalábbis egy email szerint, amit Elon Musk, a cég vezérigazgató írt.

Ez szép növekedés, ha a korábbi eredményekből indulunk ki, de még mindig elmarad Musk eredeti várakozásaitól, a heti 2500 autótól. Eközben az Information úgy értesült, hogy a Model 3 késlekedése miatt frusztrált Musk eltávolította a gyártásvezetőjét, Doug Fieldet, és ő maga vette át a helyét. A kérdéses emailben Musk ünnepli a heti kétezer darabos sorozatgyártást, de figyelmen kívül hagyja a nagyobb problémát: a lekésett határidőket. Rettentő nehéz volt átlépni a heti 2000-es darabszámot a Model 3 gyártásával, de végre elértük. Ha minden a tervek szerint alakulna, akár hét nap alatt is meghaladhatnánk ezt a számot!

Ami ennél is fontosabb, hogy a Tesla-gyártás rendszere ehhez stabil alapot kínál – ez azt jelenti, hogy több mint heti 4000-et gyárthatnánk a Model S-ből, X-ből és 3-ból, és ez a szám tovább növekedhet. Ez már a duplája a 2017-es tempónak! Ha ilyen ütemben haladunk, azt hiszem, év végére a négyszeresére gyorsulhat a gyártás. Musk emailje néhány nappal azután érkezett, hogy egy belsős levelezésben a Tesla önkénteseket keresett, akik hajlandók lennének felpörgetni a Model 3 gyártását, ezzel is a gyűlölködők orrára koppintva. De a Tesla a múlt héten ettől függetlenül is negatív kontextusban szerepelt a hírekben:

Sor került az eddigi legnagyobb jármű-visszahívásukra. A kaliforniai halálos balesetben érintett Tesla Model X-ben be volt kapcsolva az Autopilot. A Model 3 gyártásának felpörgetése a legjobbkor jött az autógyártónak, ami hétéves története eddigi mélypontját produkálta a tőzsdén, miután kérdések merültek fel a vállalat hosszú távú finanszírozhatóságával kapcsolatban, írja az index.hu.

A Tesla jelentése szerint 2017 utolsó negyedévében 2425 Model 3-at gyártottak. A vállalat jelentős fejlődést ért el a gyártást lassító folyamatok felszámolása terén. Bár a heti 2500-as darabszám elérését 2018 elejére halasztották, a terveik szerint év végére a heti ötezret is elérhetik.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.