A Tesla kisautójával kezdődhet a belsőégésű korszak vége

A Tesla első, az átlag fogyasztó számára megfizethető modelljének, a 3-asnak a megjelenése jeletős mérföldkő az elektromos autózás történetében, napi 300 ezer hordóval csökkentheti az USA üzemanyagfogyasztását 2035-től, a Wood Mackenzi tanulmáyna szerint.

Az elemző cég szakértői szerint, a Model 3, a világszerte csaknem 400 ezer előrendelésre és az S modell sikerére tekintettel, az elektromos autózás számára belépőt jelenthet a közlekedési mainstreambe, és részben leválthatja a belsőégésű erőforrásokat. Ez a nagyságrend már komoly változásokat generálhat az olajpiacon is, az egyik legnagyobb autós nemzet fogyasztásának visszaesése végérvényes árzuhanáshoz is vezethet egyes elemzők szerint.

A Model 3, a tesla tervei szerint 35 ezer dolláros áron kerül paicra, és 6 másodperc alatt éri el a 120 kilométeres sebességet, és 215 mérföldet (nagyjából 500 kilométer) lesz képes egyetlen töltéssel megtenni. A gyártása jövő júliusban kezdődik,bár ezt az időpontot – jegyzi meg az oilprice.com – nem vésték kőbe. Amennyiben 2017 nyár elején valóban elkezdődik a gyártás, Észak-Amerikában a jövő év végén kezdődhet el az autók kiszálíltása. Vannak piaci spekulációk a Tesla elnökének elszólásaira alapozva, hogy részben kínában készülnek majd a 3-asok. Ezt erősítik a korábbi hírek, hogy ugyanis az ázsiai előrendelők az első között kapják majd meg autóikat. A Wood Mackenzienél azzal számolnak, hogy 2035-re, az USA-ban értékesített új autók 12 százaléka már elektromos lesz, számuk elérheti a 16 milliót. a többségük lehet Tesla, ez attól függ, hogy a belföldi versenytársak milyen gyorsan tudnak felkapaszkodni erre a vonatra.

forrás: energiainfo.hu

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.