A Tesla Model S lett az év autója

A Tesla Motors-nak van oka ünnepelni, ugyanis elektromos limuzinjukat, a Tesla Model S-t választották a Motor Trend magazin 2013-as év autójának, mely az ipar egyik legszélesebb körben elismert díja.

Ráadásul ez nem az első elismerés amit az elektromos luxusautó kapott, Az Automobile Magazine szintén a Model S-t választotta az év autójának. A Motor Trend úgy nyilatkozott, hogy az idei volt az első alkalom, amikor egyöntetű szavazással született meg a döntés a fődíjról. Az elismerés 64 éves történetében pedig először fordult elő, hogy nem egy hagyományos, belső égésű motorral hajtott autó kapta meg a díjat. Elon Musk, a Tesla Motors társalapítója elmondta, hogy a Model S megalkotásánál az a cél vezérelte a tervezőket, hogy jobb autót készítsenek bármelyik benzinnel működő járműnél. Ennek a hivatalos elismerése fontos lépés a fenntartható technológiákat alkalmazó gépjárművek széleskörű elterjedésében – mondta a cégvezető.

Ajánlott tartalom

Élvonalban az elektromos személyautó-flotta hazai bővülése

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint márciushoz hasonlóan a múlt hónapban is mintegy 80 százalékkal nőtt a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos gépkocsik száma a megelőző év azonos hónapjához képest. A viszonylag alacsony darabszámokat produkáló Ciprus és Málta mellett így csak Dánia előzi az áprilisi magyar mutatót. Az uniós átlagos gyarapodásnak több mint ötszöröse a hazai - emelte ki szerdai Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).